RL-low-2250

Dagens dikt

Rosenlängtan är ingen vanlig diktsamling. Boken speglar passionen i det som engelsmännen kallar ”gardening” och som Henrik Valentin menar borde införas i svenskan som ”trädgårdering”. Dikterna är näst intill kåserande och humoristiskt jordnära, eftertänksamma eller rakt på sak. Eller klurigt luriga. Läsexempel finns under fliken Månadens dikt. Sveriges Radio har vid upprepade tillfällen valt texter ur boken till Dagens dikt.

Här bultar pulsen för den andlösa stunden då du barfota stiger på den daggvåta gräsmattan, när du får smaka skogsbackens smultron eller då bersån öppnar sin famn mot kaffebricka och hallonsaft. Här hör du igelkottens snusande och tornsvalans visslande flykt i sommarkvällen.

Det är också en tröstbok under vinterkalla dagar av snålblåst och snöblandat regn som dunsar mot rutan och hängmattans gungande vila är många, många grader celsius avlägsen.

Rosenlängtan finns inte längre i bokhandeln. Testa med antikvariat som samarbetar på Bokbörsen.

Boken innehåller frikostigt med svartvita illustrationer av Carl E Blomberg som även gjort bilderna till omslaget. I samband med utgivningen svarade Henrik Valentin och Carl E Blomberg för en utställning på Kulturen i Lund på temat Rosenlängtan.

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim