Ny ljudbok där växter får komma till tals

 

“Trädgårdsfabler för asfaltmätta” är den perfekta boken att lyssna på för alla vänner av det växande livet i trädgårdar och på balkonger. Den ursprungliga, tryckta boken är sedan länge slutsåld men Fonem Förlag kommer i vecka 22 göra ljudboken tillgänglig för abonnenterna hos de största streamingtjänsterna.

 

Det är inte varje dag som pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickrot eller en förälskad ädelcypress får komma till tals.

Men här har författaren Henrik Valentin tryckt örat tätt intill mark, stänglar, klorofyll och blomknoppar. Och lyssnat intensivt. Med nertecknade vittnesmål om det dramatiska livet i prunkande täppor, på doftande ängar och soliga fönsterbrädor sätter han spaden i en ännu ogrävd genre av lyssning: trädgårdsfabler.

 

Nu som ljudbok i en författarinläsning

”Precis som med klassiska fabler visar berättelserna upp svindlande likheter med lyssnarnas eget och andras liv och känslor, fast allt med en humoristisk knorr.

”, menar Henrik Valentin.

”Fablerna bör som goda drycker njutas i lagom klunkar; i bersåer, ombonade soffhörnor, på sängkanten, i hängmattan eller på resan. Ja, överallt där man kan ha sin mobil med. Lyssnande på det sättet är väldigt lättillgängligt.”

 

Kulturell mångsysslare

Författaren, dramatikern och föredragshållaren Henrik Valentin är verksam inom flera olika genre genom allt från romaner, dikt- och kåserisamlingar, noveller, teaterpjäser, gestaltande bildföredrag till medverkan i radio och i teaterkabaréer. Samt med olika trädgårdsföredrag.

Med ljudboken “Trädgårdsfabler för asfaltmätta” gör han även debut som inläsare. “Om lusten att trädgårdera” heter en annan kommande ljudbok, en krönikesamling som även finns som pocket i bokhandeln.

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim