Pressinfo KVALSTRET I GRANEN
och andra julberättelser

Pressinfo julberättelser

Drastiska julberättelser

Henrik Valentins julbok ”Kvalstret i granen och andra julberättelser” bjuder på humoristiska och drastiska vinklingar av mycket som hör denna laddade högtid till. Boken består som sig bör 24 av texter med mycket olika karaktär. Två av historierna kommer samtidigt ut i en tysk antologi med nordiska julberättelser.

Upprinnelsen till boken var Henrik Valentins allra första uppsatta pjäs ”Det ljuva lidandet”. Den kom senare att döpas om till ”Som plåster på själen” och som Birgit Carlstén gjorde på Helsingborgs stadsteater.

− En historia i den pjäsen utgör titelberättelse och är en skruvad och dramatisk beskrivning av ett litet kvalsters lidande i en vanlig julgran som ju innehåller tiotusentals små kryp.  En annan är t ex en lätt bearbetad version av en krönika om den olycklige ”Rudolf med frusna mulen” som jag gjort i radio. Den texten och ytterligare en kommer dessutom med i en tysk antologi med nordiska julberättelser, vilket innebär att jag gör internationell debut.

− Jag kommer även att ha en del framträdanden med uppläsningar av berättelserna. De är kolossal tacksamma att framställa. Eller att sjunga för det finns även ett par nyskrivna och uppdaterade sångtexter på kända julmelodier.

”KVALSTRET I GRANEN och andra julberättelser” säljs nu genom i bokhandeln liksom Henrik Valentins roman ÖDELAGD. Den boken har en speciell hemsida: www.odelagd.se som innehåller trädgårdsbilder, recept och olika typer av fördjupningsmaterial.

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim