PRESSINFORMATION
Oktober 2014

Dramatiskt om nystart i livet

Flera läsare hörde av sig och efterlyste en fortsättning till Henrik Valentins roman ”Ödelagd”. Den pockade på en uppföljare. Så nu har del II precis sett dagens ljus i form av ”Motpart” med undertiteln: ”En förälskelse. En misstanke. En lögn.”

Den nya romanen har mannen i fokus, den vinintresserade Mats Winberg. Han bryter oväntat drastiskt upp från sitt trettioåriga äktenskap med Helena, huvudkaraktär i ”Ödelagd”, för att satsa på en passionerad relation med en yngre kvinna. Men livet blir inte så ljuvt som denne byggnads-konstruktör hoppats på utan turbulent och omskakande. Precis som det gestaltar sig för många i verkliga livet.  Bland annat blir turerna kring barnet som den attraktiva och impulsiva Kicki väntar många och allt mer dramatiska. Romanen lyfter genom Mats Winberg fram flera olika frågor som: vilka lögner orkar man bära i ett förhållande, hur uppriktig ska man vara mot sina närmaste, kan man älska ett barn villkorslöst oavsett vem som är pappa, vad gör man som förälder när vuxna barn vänder ryggen åt en?

Som författare och dramatiker ägnar sig Henrik Valentin åt växelbruk av uttrycksformer. Under hösten 2014 handlade det om bostads- och penga-kabarén ”Havsutsikt sökes” på Ribersborgs Kallbadhus. I Stockholm drar ett par musikalartister fullsatta salonger till pjäsen ”Ginger och Freds på-tvingade möte” på Klara Soppteater (Stockholms stadsteater). Hösten 2013 svarade Henrik Valentin för den musikaliska berättarteatern ”Ljus i oktobermörker” en föreställning på Dunkers Kulturhus i Helsingborg om de danska judarnas flykt 1943.

MOTPART är tillgänglig inom alla typer av fackbokhandel.

 

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim