På en höjd ovan byn Hällnäs i Västerbotten tronar det f d sanatoriet, Hällnäs sanatorium. En gång var det tredje största i Sverige efter Söderby  (Sthlm), Sandträsk (Edefors socken, Bodens kommun). Nu tomt. Föreningen Hällnäs Historia arrangerade den 9 okt ”Ohälsan tiger still” med Henrik Valentin. Dagen före ägde motsvarande arrangemang rum på Stadsbiblioteket i Umeå. På båda ställena kom så mycket folk att extrastolar fick köras in i två omgångar.

Onsdagen den 11 oktober kl 18.30 är det dags för detta framträdande på ABF Sveavägen i Stockholm. Ett gestaltande bildföredrag med många olika infallsvinklar. Fakta om folksjukdomen tbc och vården blandas med autentiska vittnesmål av patienter. Sorg och elände blandas med glädje och hopp.

Kl 12.35 + den 9 okt sände P4 Västerbotten en intervju med Henrik Valentin. Finns på play. Förmiddag med Åza Meijer.

Motsvarande sände P4 Stockholm idag den 10 oktober ett par minuter senare, dvs 12.38 +. På play. Förmiddag med Pär Fontander.

 

Affisch ABF Hedensalen Stockholm low

”Ohälsan tiger still” på turné

Kommentering avstängd

Affisch ABF Hedensalen Stockholm low Den 4 oktober framför Henrik Valentin det gestaltande bildföredraget ”Ohälsan tiger still” på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Därefter står turen till Kulturhuset Väven i Umeå, söndagen den 8 oktober följt av Folkets Hus i Hällnäs måndagen den 9 oktober.

På ABF, Hedensalen, Sveavägen i Stockholm kan besökarna sedan den 11 oktober få helt nya kunskaper om denna folksjukdom och strävanden att stoppa härjningarna genom den gigantiska satsningen på sanatorier.

Flera i Stoholmstrakten är säkert totalt okunniga om att det uppe på takterrassen vid Engelbrektsskola fanns en friluftsskola för tuberkulösa barn precis som bl a vid Midsommarkransens skola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passionerat om att trädgårdera

Kommentering avstängd

Henrik Valentin med ros IMG_1226Onsdagen den 19 juli ska Henrik Valentin ikläda sig rollen av frukosttalare i Simrishamn. Arrangemanget har vuxit från att locka en liten tapper publik nere vid hamnplanen till ett populärt evenemang som lockar många.

Henriks ämne är ”Med passion för trädgård”. Då kommer han väva in böckerna ”Om lusten att trädgårdera”, ”Ödelagd” och i viss mån ”Tick tack tiden består” men även framföra några dikter ur ”Rosenlängtan”.

Kvalstret low 159En sann högtidsstund väntar alla som får lyssna till en uppläsning eller varför inte framförande av någon av alla de 24 berättelserna och sångerna i denna roande bok. Så ingick också flera av dem i julkabaréerna på Helsingborgs stadsteater.

Här skildras julfirandets olika fram- och baksidor i texter som mår bra av att läsas och sjungas vid glöggbordet.

Finns till lågt pris hos nätbokhandlarna som Adlibris och Bokus. För formgivning och illustrationer svarade Tintin Blackwell. gran-illustration-kopia

Författarturné med angeläget tema

Kommentering avstängd

framifran-72-_5492-kopieraHenrik Valentin åker nu runt i södra Sverige med det gestaltande bildföredraget ”Ohälsan tiger still”, ett program om tbc och sanatorier. Närmast står Örebro länsmuseum på tur.

 

Nästa sidan >>

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim