OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA

Tintins omslag slutlTrädgårdera är ett uttryck som Henrik Valentin introducerade i en krönika i Femina 1998 som alternativ till arbeta i trädgården. I denna samling utvecklar han på ett engagerande sätt sina tankar om den lust som är all trädgårderings yttersta mål och mening.

 

I välformulerade, underhållande och tänkvärda krönikor och korta essäer granskar han flera olika ämnen om hur man verkligen ska kunna njuta av sin trädgård, om ljud och oljud, om linnetanter och deras motsatser slashasarna. Han ifrågasätter att alla blommor är vackra och propagerar för att barnasinnet ska bevaras och komma till sin rätt samt hur man gör för att få mod att gräva upp och kasta en ros. Och hur ska man överhuvudtaget våga tänka på vad som kan bli ens sista trädgård.

 

Boken tar med läsaren till många grönskande platser och är en perfekt följeslagare för alla som älskar livet i en trädgård. Den ursprungliga upplagan i danskt band, dvs med mjuka inviksflikar, är slutsåld. Därför kommer nu en pocketupplaga. Finns alla typer av bokhandel med priser från 45 – 65 kr. Prisgrupp E.

Denna samling av krönikor/korta essäer har ett omfång på 160 sidor och är formgiven av Tintin Blackwell.

OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA  finns hos välsorterade bokhandlare samt internetbokhandeln som t ex  Adlibris och Bokus. Innehållet spänner över en mängd ämnen som engagerar, rör och berör alla med intresse för trädgård. Vad är fult och vad är vackert, vad är roligt och vad är komiskt,  kan man kasta en ros och går det att ha för många rosor? Vad är lämplig klädsel?

Kapitelrubriker:
– Börja trädgårdera
– Jordig längtan
– Fyra rum och hus
– Ljuva ljud och oljud
– En välsignad passion
– Modet att kasta en ros
– Att döda mördarsniglar
– Undret vid Unter den Linde
– Den grönskande döden
– Får en trädgård vara rolig?
– Linnetanter och slashasar
– Vikten av vatten
– Konsten att njuta
– Kan man ha för många rosor?
– Fula blommor och vackra ogräs
– Inspirerande besök
– Finns det trista trädgårdar?
– Prata inte pengar
– Våga vara romantisk
– Den utmanande köksträdgården
– Med barnasinnet i behåll
– Den sista trädgården

Rosblad low 005

På bokens omslag syns ”St Vitolfs källa” , dvs den omskrivna ruinen, med rosen American Pillar. Bilden ovan finns på inviksflikarna (ursprungsupplagan) resp baksidan (pocketboken) och visar resterna av den överdådiga blomningen hos denna ros.

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim