Start med lidande och plåster

Debutpjäsen ”Det ljuva lidandet” med Ragna Herbert i huvudrollen försågs sedan med sånger och döptes om till ”Som plåster på själen” och spelades på Helsingborgs Stadsteater med Birgit Carlstén som överlevaren Rosita Ivarsson. I föreställningen finns berättelsen om ”Kvalstret i granen” som sedan blivit en av berättelserna i den ständigt aktuella julboken med samma titel.

På hemsidan Comedie Compagniet finns fullständiga presentationer och pjäser och kabaréer. Här några av de spelade:

BLOMBERGS FRANSKA FÖRSÖK
Urpremiär på Stockholms Stadsteater, Klara Soppteater. Pia Johansson och Mats Qviström i rollerna som Elinor och Hans. Regi av Lennart R Svensson. Soppteater när den är som bäst skrev Svenska Dagbladet.
Pjäsen är sedan spelad på fyra andra platser i landet.

HUSTRUR VID HAVET
En musikalisk föreställning med Beatrice Järås som ursprunglig idégivare. Hon gestaltade ett antal sjömanshustrur i berättelser och sånger från olika tidsepoker.

Sundsutsikt vidpianot low

SUNDSUTSIKT SÖKES
En kabaré med Birgit Carlstén, Henrik Valentin, Elin Kortesalmi, Bobo Eriksson och musikern Johan Ohlsson samt Henrik Valentin. Sedan gjord i en version som soppteater med Elin Kortesalmi, Henrik Valentin och Johan Ohlsson.

PÄRLPLATTAN
En farsartad pjäs om en kväll med föräldramöte på förskolan Pärlplattan. Spelades på Dunkers Kulturhus i Helsingborg i regi av Birgit Carlstén.

Bea o Henrik low 721

DET KALLAS VISST KÄRLEK
Ett kollage av Henrik Valentins dikter ur Kött & Kättja varvade med deklamerade och tolkade texter från kända schlagers. Beatrice Järås och Henrik Valentin på scen.

Hand p arm low 3567BRÖLLOPSFEBER
Henrik Valentin har skrivit merparten av dialogerna och monologerna som ligger mellan sångerna i denna kabaré. Föreställningen spelades bland annat hösten 2009 som lunchteater på Teater Regina i Uppsala, under april 2010 på Mosebacke samt nu sommaren 2011 på Hotell Blå Blom i Gustavsberg (torsdagar och söndagar).

INGEN TID FÖR JULEFRID
Julkabaré på Helsingborgs Stadsteater november och december 2011 med Beatrice Järås, Elin Kortesalmi, Henrik Valentin och Johan Ohlsson.Kabaret Hbg stadsteater

JUL IGEN. OCH IGEN!
Julkabaré i november och december 2012 med samma ensemble som 2011.

LJUS I Ljus i oktobermšrkerOKTOBERMÖRKER
Berättarteater om de danska judarnas flykt 1943 undan förföljelse i Danmark till trygghet i Sverige. Spelad på Dunkers kulturhus i Helsingborg i oktober 2013 med Elin Kortesalmi, Henrik Valentin och Johan Ohlsson.

GINGER OCH FREDS PÅTVINGADE MÖTE
En dansant och munhuggande föreställning med Elin Kortesalmi och Victor Molino Sanchez. Start våren 2013 som soppteater på Helsingborgs Stadsteater, sedan Scala i Ystad, Pero i Stockholm och hösten 2013 och våren 2014 på Västmanlands teater i Västerås. I maj 2014 gick ”Ginger och Fred” upp på Klara Soppteater vid Stockholms stadsteater, föreställningen har sedan återkommande funnits på soppteaterns repertoar. Samtidigt har den i en anpassad version framförts ett stort antal gången inom ramen för Kultur i Vården i Stockholms län.

Utöver det har Henrik Valentin skrivit ett antal pjäser som ännu ej är uppsatta. Presentation av flera av dem finns på www.dramadirekt.se där man också kan ladda ner dem i bokform. De finns även på författarens hemsida www.henrik-valentin.se

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim