logo
topsep
Bild på böcker
topsep

Kvalstret i granen nu i bokhandeln

Julboken med Henrik Valentins 24 (!) drastiskt  komiska historier finns nu tillgänglig i alla typer av bokhandel. Titelberättelsen har framförts i flera olika julkabaréer ända sedan det myllrande livet i våra julgranar första gången beskrevs då Teater Glädjehuset satte upp Henrik Valentins pjäs ”Det ljuva lidandet”.

KvalsterOmslag fram NY 72+Sedan gestaltade Birgit Carlstén rollen som Rosita Ivarsson på Helsingborgs stadsteater sekunderad av musikern Lars Holm och titeln ändrades till ”Som plåster  på själen” eftersom bland annat några sånger lagts till. Birgit framförde även den dramatiska berättelsen om kvalstret i granen i SVT.

Texten till sången Rudolf med röda mulen har Henrik Valentin analyserat ingående i sin kåseriserie ”Strimlande skivor” i radio och sina iakttagelser av den olyckliga och handikappade renens öde finns nu beskrivna i bokens historia om ”Rudolf med frusna mulen”.

Den som vill sjunga kan exempelvis stämma upp ”Julig godnattvisa” som på melodin Låt oss nu tända ett ljus börjar:

Ge mig Mankell är du snäll
av morden blir jag så säll…

Flertalet av berättelserna kan med fördel läsas högt. Och den som börjar den 1 december kan ta en historia eller sång om dagen ända fram till julafton.

Henrik i hatt uppåt2555– I grunden finns det ett allvar i berättelserna för annars blir det inte riktigt roligt, säger författaren Henrik Valentin som själv kommer att ha några olika uppläsningar av julberättelserna. Kanske sitter änglarna uppe och ler  åt alla de tokigheter som vi människor hänger oss åt under julen.

fredag / 091016

Stängd för kommentarer.

040-12 62 50 | info@fonemforlag.se

Copyright informo-09 | admin

erotik giyim